De ce ti se potriveste mai bine o casa mica

Published on

In ziua de astazi, cei mai multi tineri aleg sa isi cumpere un apartament in favoarea construirii unei case, deoarece este mai ieftin si mai rapid. Cu toate acestea, o casa si un apartament cu aceeasi suprafata au costuri mai apropiate decat s-ar crede. Diferenta este ca, atunci cand vorbim de o casa, principala diferenta fata de un apartament este ca e mult mai mare. De fapt, casele mici sunt mai convenabile decat ati crede.

In primul rand, o casa mica este mult mai usor si rapid de construit, amenajat si intretinut. Cu totii stim cantitatea de efort necesar curatarii unei case de la cap la coada. Cu o casa mai mica, depuneti mai putin efort si pierdeti mai putin timp cand vine vorba de aceste lucruri. Diferenta de pret este un alt argument puternic cand vine vorba de avantajele unei case mici, si aici nu vorbim doar de pretul cu care ati achitizionat-o sau pretul materialelor.

O casa mica aduce avantaje si cand vine vorba de impozite, taxe, facturile pentru utilitati, etc. De-a lungul istoriei, s-au facut nenumarate calcule si, in timp, s-a ajuns la concluzia ca fiecare persoana ar trebui sa cheltuie, in medie, cam 28% din venit (fie el lunar sau anual) pentru ipoteca sau ratele destinate locuintei, insa de ce sa cheltui 28% cand poti cheluti 25, sau 20? O datorie mai mica inseamna, pana la urma, o viata mai relaxata pentru tine si pentru familia ta.

Sa nu uitam de impactul pe care o locuinta il are asupra mediului. Cu siguranta o casa mai mica, ce consuma mai putine resurse, va avea un impact mai bland asupra mediului inconjurator decat o vila cu 7 camere, de exemplu.

Un alt beneficiu foarte important cand vine vorba de case mici este faptul ca un spatiu mai mic nu iti va permite sa pastrezi lucrurile de care nu ai nevoie, dar te ajuta si sa te abtii uneori de la noi cumparaturi datorita spatiului limitat de care dispui. Bineinteles, daca o casa este mai ieftin de construit, aceasta va avea si deschidere mai mare cand vine vorba de vanzarea ei, deoarece exista un procent mult mai mare de populatie care are venituri mai mici.

In concluzie, construirea unei case mici va avea impact pozitiv asupra vietii tale din mai multe puncte de vedere. Cel mai important dintre acestea va fi, totusi, ca veti beneficia de mai mult timp liber, pe care sa il petreceti cu familia, prietenii, si cei dragi. Prin simplul fapt ca in noua casa curatenia va ia cu jumatate de ora mai putin, aveti mai putine becuri care sa consume si sa e defecteze, sau chiar si de mai putin var atunci cand redecorati, economisiti timp si resurse financiare.

To be informed of the latest articles, subscribe: